Kokemuskouluttajat

Kokemuskouluttaja kertoo tarinansa

Kokemuskouluttajina toimivat tehtävään koulutuksen saaneet näkövammaiset henkilöt tai heidän läheisensä. Kokemuskouluttaja pitää omaan kokemustietoonsa pohjaavia puheenvuoroja. Kokemuskouluttajia voidaan kutsua puhumaan sosiaali- ja terveysalan ja palvelualojen, kuten mm. bussi- ja taksikuljettajien koulutuksiin. Kokemuskouluttaja voi toimia myös vertaiskouluttajana kuntoutuksessa. Hän voi vierailla myös yrityksissä ja osallistua erilaisiin tapahtumiin ja messuille yhdistyksen edustajana.  

Kaikilla kokemuskouluttajilla on oma tarinansa kerrottavanaan. Yhtä kokemuskouluttajan prototyyppiä ei ole, vaan kouluttajina toimii hyvinkin erilaisia ihmisiä.
Kokemuskouluttajan omakohtainen tarina tarjoaa mahdollisuuden oppia näkövammaiselta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa, ja heidän läheisiltään, mitä vaikea sairaus tai vamma tuo läheisen ihmisen elämään.

Raimo Lampinen koiransa Daron kanssa lenkillä.

Iisalmen alueen kokemuskouluttaja

Raimo Lampinen

"Elämäni muuttui, kun sokeuduin vuonna 2013. Sitä ennen toimin peruskoulun opettajana. Lapseni ovat jo muuttaneet pois ja vaimoni on vielä työelämässä. Apunani on opaskoira Daro, joka pitää huolta kunnostani ja on hyvä kaveri. Ykkösharrastuksekseni on noussut musiikki; sävellän, sanoitan ja käyn keikoilla. Valmistuin kokemuskouluttajaksi joulukuussa 2017 ja tulisin mielelläni kertomaan tarinani."

Kotisivut: http://www.veijovolo.com
Puhelin: 040 754 0603
Sähköposti: veijo.volo@gmail.com

Kuopion alueen kokemuskouluttajat

Kuopion alueella kokemuskouluttajina toimivat Tuomo Burman ja Katja Heinonen.

Kuva Katjan opaskoira Bopista.

Kuva Katjan opaskoira Bopista.

Katja Heinonen

Katja Heinonen on aikuisiällä vammautunut näkövammainen, joka on sovittanut arkensa uudelleen uuteen tilanteeseen. Hän käy töissä ja elää vilkasta perheenäidin elämää maalla omakotitalossa yhdessä miehen, lasten ja eläinten kanssa. Mukanaan hänellä on opaskoira Bopi, jonka elämää pääsee seuraamaan osoitteessa https://www.facebook.com/katjajaopaskoira/

Katjan tavoittaa puhelimitse numerosta 0440 613 161 ja sähköpostitse osoitteella katja.heinonen@psnry.fi arkisin yhdistyksen aukioloaikoina.

Tuomo kokemuskoulutusreissulla Iisalmessa Savon ammatti- ja aikuisopistolla 2.3.2017

Tuomo kokemuskoulutusreissulla Iisalmessa Savon ammatti- ja aikuisopistolla 2.3.2017

Tuomo Burman

Olen syntymäsokea yrittäjä, joten minulta löytyy näkökulmaa myös työelämään. Kokemuskouluttajana olen toiminut vuodesta 2014. Puhun mielelläni syntymäsokean elämänhallinnasta, sokean teknisistä apuvälineistä, työstä, opiskelusta ja yrittäjyydestä.
Minuun voitte ottaa yhteyttä puhelimitse p. 0400 677 306 tai sähköpostilla tuomo.burman@burha.net

Yhteyttä voitte ottaa suoraan kouluttajaan tai yhdistyksen yhteyshenkilön kautta.
Kouluttajan kanssa voitte sopia mahdollisista kulukorvauksista ja palkkioista.