Siirry pääsisältöön
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.

Di­gi­pal­ve­lu­jen saa­vu­tet­ta­vuus unohtuu edelleen or­ga­ni­saa­tioil­ta

Etelä-Suomen aluehallintoviraston selvityksen mukaan harva digitaalinen palvelu täyttää lain saavutettavuusvaatimukset. Havaitut saavutettavuuspuutteet vaikeuttavat esimerkiksi heikkonäköisten henkilöiden ja ruudunlukijan tai näppäimistön käyttäjien palvelujen hyödyntämistä.

Tulos ei ole yllättävä, sillä harva se päivä törmää palveluihin, joissa on saavutettavuuspuutteita. Näyttää siltä, että saavutettavuus jää jalkoihin, kun muut asiat menevät edelle. 

Verkkouudistukset, uudet digipalvelut ja mobiilisovellukset ovat organisaatioiden tapa kehittää palveluita asiakkailleen. Kun palvelut toimivat verkossa ja mobiiliapplikaatioissa, tuottavuus lisääntyy ja prosessit helpottuvat. 

Kehitys on sinänsä positiivista ja tuo aika- ja paikkariippumattomuutta asiointiin sekä tiedon löytämiseen. Monien arkea helpottaa, että ei tarvitse lähteä asioimaan virastoon keskellä päivää. Korona-aikana korostui esimerkiksi ruokaostoksien tekemisen käytännöllisyys verkossa. Digitalisaatio on tuonut tasavertaisia mahdollisuuksia toimia ja olla mukana yhteiskunnassa. 

Monet organisaatiot ovat valitettavasti unohtaneet loppukäyttäjien tavat toimia verkossa. Turhan usein parempaan käyttäjäkokemukseen tähtäävä verkkouudistus onkin joillekin käyttäjille vaikea tai jopa mahdoton. Ruudunlukijan, suurennosohjelman tai pelkästään näppäimistöä käyttävien kokemus uudistuneesta palvelusta voi olla, että siellä ei voi asioida kuten aiemmin. 

Suomessa on ollut voimassa vuodesta 2019 lähtien digipalvelulaki. Se velvoittaa julkisen sektorin toimijoita huolehtimaan, että heidän digipalvelunsa ovat erilaisille ihmisille mahdollisimman helppokäyttöiset. 

Lain noudattaminen ei kuitenkaan toteudu. Organisaatio voi lanseerata mobiilisovelluksen, jossa ei ole huomioitu saavutettavuutta tai sitä ole lainkaan selvitetty. Saavutettavuusauditoinnit saatetaan tehdä vasta kuukausien päästä, jos silloinkaan, ja palvelun saavutettavuusselosteen kanssa viivytellään.   

Ymmärrys saavutettavuuden merkityksestä digitaalisissa palveluissa näyttää edelleen puuttuvan. Se nähdään lisäelementtinä, joka voidaan liimata palveluun myöhemmin. Tämän vuoksi iso joukko käyttäjiä ei voi itsenäisesti hoitaa omia asioitaan verkossa, vaan joutuu turvautumaan henkilökohtaiseen avustajaan tai perheenjäseniin. Lopulta kysymys on syrjinnästä ja ihmisoikeuksien loukkaamisesta. 

Kansainvälistä saavutettavuuspäivää vietetään 16.5. Päivän aikana nostetaan esille digitaalisen saavutettavuuden ja erilaisten ihmisten tarpeet sähköisten palvelujen käytössä. Saavutettavuuspäivää vietetään nyt jo 13. kertaa. 

  

Lisätietoja: 

Terhi Manninen, saavutettavuusasiantuntija, Näkövammaisten liitto, p. 09 3960 4250, terhi.manninen@nakovammaistenliitto.fi