Siirry pääsisältöön
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.

Lii­kun­ta­toi­min­ta

Pohjois-Savon Näkövammaiset ry:n liikuntatoiminnan tavoitteena on edistää, innostaa ja tukea näkövammaisten jäsenten omaehtoista harraste- ja terveysliikuntaa omilla paikkakunnillaan.
Liikuntapäivä kuva väinölänniemeltä.

Vapaa-ajantoimikunnan järjestämät yhdistyksen jäsenten yhteiset liikuntatapahtumat toimivat myös tärkeinä sosiaalisina, vertaistoiminta - ja vertaistukitapahtumina. Yhdistyksen hallitus nimeää vuosittain jäsenistön keskuudesta vuoden kuntoliikkujan ja luovuttaa kiertopalkinnon, ”Eskon -pokaalin”, nimeämälleen kuntoliikkujalle.

Yhdistyksen liikuntavastaavana toimii Saija Vornanen. 

Suomen Paralympiakomitea ry yhteistyö

Yhdistyksemme on jäsenenä Suomen Paralympiakomitea ry:ssä. Suomen Paralympiakomitea ry:n paikallisissa liikuntatoimikunnissa on myös näkövammaisedustus.

Yhteistyössä Suomen Paralympiakomitea ry:n kanssa järjestetään kunto- ja terveysliikuntatapahtumia sekä keilacup- ja sokkopingiskilpailuja.

Helmikuu ja syyskuu ovat kuntokuukausia, joiden aikana kerätään kuntopisteitä Suomen Paralympiakomitea ry:n ja yhdistyksen yhteiseen kuntokorttiin. Paperisen kuntokortin saa yhdistyksen toimistolta Kuopiosta. Kuntokortin voi täyttää myös Internetissä osoitteessa: kuntokuu.fi- Ulkoinen linkki.

Kuntokorttinsa palauttaneiden kesken arvotaan kahdesti vuodessa liikunnallisia palkintoja niin Suomen Paralympiakomitea ry:ssä, kuin omassa yhdistyksessäkin.

Liikuntaryhmät

Näkövammaisten omat viikoittainen kuntosali kokoontuu Kuopiossa. Sokkopingistä järjestetään tarvittaessa. Lisäksi usean kunnan alueella on muiden erityisryhmien kanssa yhteisiä viikoittaisia liikuntaryhmiä.

Kuopio

Kuntosalivuoro on perjantaisin kello 14.00 - 15.00, Suokadun palvelutalolla Suokatu 6:ssa. Tervetuloa mukaan uudet ja entiset kuntoilijat!

Varkaus

Suomen Paralympiakomitea ry:n järjestöjen yhteisiä ryhmiä ovat kuntosali, vesijumppa, salivoimistelu ja keilailu.