Siirry pääsisältöön
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.

Lii­kun­ta­toi­min­ta

Pohjois-Savon Näkövammaiset ry:n liikuntatoiminnan tavoitteena on edistää, innostaa ja tukea näkövammaisten jäsenten omaehtoista harraste- ja terveysliikuntaa omilla paikkakunnillaan.
Liikuntapäivä kuva väinölänniemeltä.

Vapaa-ajantoimikunnan järjestämät yhdistyksen jäsenten yhteiset liikuntatapahtumat toimivat myös tärkeinä sosiaalisina, vertaistoiminta - ja vertaistukitapahtumina. Yhdistyksen hallitus nimeää vuosittain jäsenistön keskuudesta vuoden kuntoliikkujan ja luovuttaa kiertopalkinnon, ”Eskon -pokaalin”, nimeämälleen kuntoliikkujalle.

Yhdistyksen liikuntavastaavana toimii Saija Vornanen. 

Suomen Paralympiakomitea ry yhteistyö

Yhdistyksemme on jäsenenä Suomen Paralympiakomitea ry:ssä. Suomen Paralympiakomitea ry:n paikallisissa liikuntatoimikunnissa on myös näkövammaisedustus.

Yhteistyössä Suomen Paralympiakomitea ry:n kanssa järjestetään kunto- ja terveysliikuntatapahtumia sekä keilacup- ja sokkopingiskilpailuja.

Helmikuu ja syyskuu ovat kuntokuukausia, joiden aikana kerätään kuntopisteitä Suomen Paralympiakomitea ry:n ja yhdistyksen yhteiseen kuntokorttiin. Paperisen kuntokortin saa yhdistyksen toimistolta Kuopiosta. Kuntokortin voi täyttää myös Internetissä osoitteessa: kuntokuu.fi- Ulkoinen linkki.

Kuntokorttinsa palauttaneiden kesken arvotaan kahdesti vuodessa liikunnallisia palkintoja niin Suomen Paralympiakomitea ry:ssä, kuin omassa yhdistyksessäkin.

Liikuntaryhmät

Näkövammaisten omat viikoittaiset kuntosali ja sokkopingisvuorot kokoontuvat Kuopiossa. Lisäksi usean kunnan alueella on muiden erityisryhmien kanssa yhteisiä viikoittaisia liikuntaryhmiä. 

Kuopio
Kuntosalivuoro on perjantaisin kello 14.00 - 15.00, Suokadun palvelutalolla Suokatu 6:ssa. Tervetuloa mukaan uudet ja entiset kuntoilijat!

Varkaus
Suomen Paralympiakomitea ry:n järjestöjen yhteisiä ryhmiä ovat kuntosali, vesijumppa, salivoimistelu ja keilailu.

Edullista liikuntaa yhdistyksen alueen kunnissa

Lähes kaikki yhdistyksen alueen kuntien liikuntapalvelut tarjoavat edullisia liikuntakortteja erityisryhmille ja senioreille. Samanaikaisesti kannattaa kysyä myös erillistä maksutonta avustajakorttia avustajille kuntien liikuntapalveluista.

Kuopion Kuntolaakson uimahalliin näkövammainen pääsee veloituksetta näkövammaiskorttia näyttämällä.