Siirry pääsisältöön
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.

Va­paa­eh­tois­toi­min­ta

Lämpimästi tervetuloa mukaan vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoiset ovat tärkeä osa toimintaamme.
Avoin käsi.

Vapaaehtoisena toimiessasi määrittelet itse kuinka paljon vapaaehtoistyötä haluat tehdä.
Jokainen vapaaehtoinen on meille kullanarvoinen!

Vapaaehtoistoiminta on mielekäs tapa auttaa ja saada itselle hyvä mieli. Yhdistyksemme vapaaehtoistoiminta on ammattimaisesti yhdistyksen kautta organisoitua toimintaa. Järjestämme vapaaehtoisille perehdytyksen ja koulutuksen sekä tuemme vapaaehtoisia tarjoamalla toiminnanohjausta, virkistystä ja vertaistukea.

Lukeminen, äänilehden lukija:

Vapaaehtoisten lukijoiden avulla tuotetaan näkövammaisten käyttöön sellaista äänimateriaalia, jota mikään muu taho ei tuota. Lukeminen on kiinnostava ja kehittävä tapa tehdä vapaaehtoistyötä. Lukeminen tapahtuu Kuninkaankadun toimintakeskuksella Kuopiossa. Lukukerran pituus vaihtelee; koosteen tekeminen paikallislehdestä vie arviolta kaksi -kolme tuntia kerrallaan. Vapaaehtoislukijoilta edellytetään hyvää lukutaitoa, normaalia, tervettä ääntä sekä halua välittää tietoa äänellään. Uusille lukupalveluun tuleville lukijoille järjestetään koulutusta yksilöohjauksena aina tarpeen mukaan.

Yleisavustaja ja opas:

Voit olla näkövammaisen apuna ja tukena retkillä ja tapahtumissa mm. avustamalla ruokailussa ja toimimalla oppaana sekä kertomalla mitä näet niin, että sokea tai heikkonäköinen henkilö voi päästä osalliseksi kokemuksesta yhdenvertaisesti näkevien kanssa.

Pieni ele -keräys:

Voit olla vapaaehtoinen lipaskerääjä vaalien yhteydessä.

Ystävätoiminta:

Näkövammaiselle kaveriksi uimaan tai ulkoiluun, kahvittelemaan ja jutustelemaan tai yhdessä puuhailuun.

 

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi alla olevalla lomakkeella, soittamalla numeroon 0440 613 161 tai sähköpostilla osoitteeseen aanilehti@psnry.fi. 

Vapaaehtoiseksi- Ulkoinen linkki