Siirry pääsisältöön
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.

Tietoa yh­dis­tyk­ses­tä

Olemme alueellinen näkövammaisuuden asiantuntija, joka vaikuttaa näkövammaisten elämänlaatuun tuottamalla palveluita. Seuraamme ja edistämme näkövammaisten yhdenvertaisuuden toteutumista palveluiden saavutettavuudessa.

Keskeiset toimintamuodot ovat vertaistuki, tiedotus- ja koulutustoiminta, äänilehtien tuottaminen, ICT-tuki ja vapaa-ajantoiminta. Teemme toimintaa yhteistyössä vapaa-ajantoimikunnan ja liikuntavastaavan kanssa. Näkövammaiskerhot järjestävät monipuolista toimintaa ympäri Pohjois-Savoa

Vapaaehtoiset ovat yhdistyksen kantava voima. He toimivat kerhoissa, tapahtumissa, äänilehtilukijoina sekä vertaistukihenkilöina.

Teemme yhteistyötä Näkövammaisten liiton, kuntien, KYS:n, eri oppilaitosten, seurakuntien, muiden järjestöjen ja NKL alueyhdistysten kanssa. Teemme yhteistyötä myös Kuopiossa Tukipilarin, Varkaudessa Wasteryn ja Iisalmessa Vakkan kanssa.

Toimintakeskus sijaitsee Kuopiossa. Yhdistyksessä työskentelee toiminnanjohtaja, ICT-tukihenkilö ja toimistosihteeri. Yhdistyksen hallitukseen kuuluu seitsemän varsinaista jäsentä ja kolme varajäsentä.