Siirry pääsisältöön
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.
Pohjois-Savon Näkövammaisten logo.

Ter­ve­tu­loa elokuvan kut­su­vie­ras­näy­tök­seen!

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia

Näkövammaisten liitto ja Specsavers järjestävät Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan kutsuvierasnäytöksen

Sokeiden viikolla torstaina 11.11.2021 klo 18 Finnkino Scala teatterissa.

Pohjois-Savon näkövammaiset kutsuu mukaan kaikki alueen näkövammaiset ihmiset ja heidän läheisensä.

Näkövammaisille ihmisille varattu kaksi lippua, joista toisen voi antaa perheenjäsenelle, ystävälle tai avustajalle. Näkeville ihmisille varattu yksi lippu.

Liput ovat kaikille maksuttomia.

Sitovat ilmoittautumiset elokuvanäytökseen viimeistään 27.10. Jaana Hautamäki puhelin: 0440 613 161 sähköposti: aanilehti@psnry.fi

 

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia 

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on rakkaustarina ja jännityskertomus, jonka inhimillisenä ja huumorintajuisena sankarina nähdään sokea, pyörätuolissa istuva mies.  

Pääosan esittäjä Petri Poikolainen on oikeassa elämässäänkin sokea pyörätuolinkäyttäjä. Näkönsä, liikuntakykynsä ja työnsä näyttelijä hän on menettänyt aggressiivisen Ms-taudin seurauksena. 

Leffassa sukelletaan sokean miehen tapaan hahmottaa maailmaa, mikä tekee katsojan kokemuksesta poikkeuksellisen ja mielenkiintoisen. Luvassa on tiukkaa lähikuvaa ja sumeaa tilaa. Nyt ollaan ihan iholla. Tärkeässä osassa on myös äänimaailma: erilaiset efektit, puhe ja musiikki. 

Elokuva on vammaisen miehen roadtrip, mutta kysymyksessä ei ole vammaiselokuva. Sokea mies on itsenäinen ja toimiva ihminen, jolla on palava halu elää omannäköistään elämää, ja sen hän myös tekee! 

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jussi-palkittu Teemu Nikki ja tuottanut It’s Alive Filmsille Jani Pösö. Elokuva voitti syyskuussa Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon Orizzonti Extra -nimisessä sarjassa.

Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -leffaan on tehty kuvailutulkkaus MovieReading-sovellukselle. Sovellus on maksuton, ja sen voi ladata Android- ja iOS-älypuhelimiin.

Lämpimästi tervetuloa!


Pohjois-Savon näkövammaiset